Het New York Department of Financial Services (NYDFS), dat de financiële infrastructuur van de staat regelt, stelt een plan voor dat de beruchte strakke beperkingen van de stad op het gebied van cryptografie zou verlichten.

Onder de huidige regelgeving van het agentschap moeten cryptofirma’s die in New York digitale activa te ontvangen, op te slaan, uit te geven of te verzenden. Het probleem is dat het jaren kan duren om de licentie te verkrijgen en tot op heden hebben slechts 25 bedrijven een BitLicense gekregen sinds New York het beleid in 2015 introduceerde.

Om deze licentiehindernissen te verlichten en de groei in de industrie te bevorderen, overweegt de NYDFS nu of het „voorwaardelijke“ licenties moet verlenen aan crypto-bedrijven die hen in staat zouden stellen om te werken met bedrijven die al de eigenlijke BitLicense hebben.

De toezichthouder accepteert publieke opmerkingen over het voorgestelde voorwaardelijke vergunningenkader tot 10 augustus.

„Het kader kan worden gebruikt door een verscheidenheid aan entiteiten, zoals starters, bedrijven in de groeifase, gevestigde bedrijven in New York die nog geen virtuele valuta bedrijfsactiviteit uitvoeren, en gevestigde bedrijven in virtuele valuta die nu buiten New York actief zijn…

DFS verwacht dat een entiteit die een Voorwaardelijke Licentie nastreeft, zal trachten uiteindelijk een volledige BitLicentie te verkrijgen“.

De toezichthouder introduceert ook een nieuwe richtlijn die het crypto-bedrijven mogelijk maakt om de lijst van nieuwe munten te „zelfcertificeren“, op voorwaarde dat ze het groene licht van de NYDFS hebben om zichzelf te certificeren, en dat ze afzien van privacy-munten en -penningen die ontworpen zijn voor gebruik in de gokindustrie.

Von admin