Litecoin, Dogecoin och stora altcoins samlas när Bitcoin-priset når $ 23,8K

Bitcoins uppgång till 23 800 dollar utlöste starka sammankomster i stora altcoins som Litecoin och Dogecoin.

Litecoin (LTC) och Dogecoin (DOGE) samlas starkt när Bitcoin (BTC) kämpar för att hålla sig över 23 800 dollar. Många analytiker säger att ökningen Bitcoin System av stora altcoins är direkt kopplad till Bitcoins prisåtgärd och historiska data visar att de två tenderar att röra sig i tandem när BTC går igenom tjur- och björncykler.

När altcoins börjar visa tecken på nyvunnen fart blir handlare ännu mer självsäkra i styrkan i BTC: s trend.

Under hela december stagnerade altcoins mot Bitcoin, särskilt när BTC kämpade för att bryta ut från $ 18.000 till $ 19.400, men detta var i en miljö som plågades av låg volym.

Vid den tiden minskade kryptovalutamarknadens volym eftersom Bitcoin kontinuerligt avvisade 19 400 dollar. Som sådan gick det mesta av volymen mot BTC och altcoin-marknaden berövades tillfälligt handelsaktivitet.

Bitcoins paus över $ 20.000 återintresserade intresse för Litecoin och Dogecoin

Historiskt sett, efter en stor Bitcoin-rally, tenderar altcoins som fanns 2011 till 2014 att öka. Dessa kryptovalutor inkluderar sådana som Litecoin, Dogecoin och XRP.

En av de främsta orsakerna bakom detta altcoin-rally är volymen. Handlare gillar att pumpa upp altcoins, vilket gör att volymen spikar inom en kort period och bränslemassiv volatilitet.

Eftersom dessa kryptovalutor har betydande historisk relevans, när ett rally startar, varar deras dynamik vanligtvis längre än andra obskyra altcoins med mindre cap.

Litecoin, som ett exempel, ökade med över 57% under de senaste sju dagarna. Under samma period ökade Bitcoin med 34% trots att de överträffade 23 800 dollar på större börser.

En positiv trend som analytiker har upptäckt är att altcoins inte ser extrem volatilitet som de gjorde 2017. En pseudonym handlare som heter MoonOverlord sa:

“En sak som aldrig hände under den här körningen var att människor panik dumpade sina $ ALTS varje gång $ BTC flyttade 5% 2017. Jag svär att Gud skulle slå upp, bang, alts skulle vara -25% på en 4% BTC flytta det var hemskt. Tether och stall existerade verkligen inte ens så du måste vara $ btc ELLER $ alts. „

Är grundläggande faktorer som driver den nuvarande ökningen?

Enligt Qiao Wang, en kvanthandlare och DeFi-forskare, är Litecoin inte nödvändigtvis ‚digitalt silver‘ på samma sätt som analytiker ser Bitcoin som ‚digitalt guld‘.

Sedan lanseringen var argumentet till förmån för Litecoin att det kunde fungera som silver om Bitcoin blev guld 2.0. Wang sa:

”Om du är ny på krypto, köpte BTC och undrar vilken kryptoasset som är silver till BTC: s guld. Det är inte LTC. Det är ETH. Häromdagen använde Paul Tudor Jones en intressant analogi från metallvärlden för att kategorisera kryptoassets. Det finns värdefull krypto. Och det finns industriella kryptor. BTC är värdefullt. ETH är industriellt. LTC är inte heller. ”

Litecoin har olika starka grundläggande faktorer som kan få marknadssentimentet att förbättras. Till exempel möjliggör Litecoin-teamet MimbleWimble, en integritetslösning som ursprungligen utformades för Bitcoin.

Dessa grundläggande faktorer är emellertid inte tillräckliga för att driva en 57% -rally på en vecka. Den främsta anledningen bakom den plötsliga rallyn av stora altcoins är sannolikt ett volymspel av investerare och handlare med hög nettovärde som vill tjäna pengar snabbt efter ett Bitcoin-rally.

Von admin