Handlare är blandade efter att priset på Bitcoin ser en plötslig tillbakadragning från 10 950 dollar till 10 630 dollar över natten.

Priset på Bitcoin (BTC) sjönk plötsligt den 29 september från 10 950 dollar till 10 630 dollar över natten och registrerade en nedgång på 3%. Efter avvisningen på $ 11.000 förblir handelsföretagens känslor blandade.

Vissa är försiktigt optimistiska under förutsättningen att BTC återkräver $ 10 700-nivån. Tekniskt säger analytiker att området 10,7 000 dollar är en kritisk avgörande prispunkt för Bitcoin på kort sikt.

Andra säger att prisutvecklingen på BTC har vänt på kort sikt efter att den avvisats. Den intensiva reaktionen från Bitcoin till en avgörande motståndsnivå på 11 000 dollar utgör ett hot om en större tillbakagång.

Försiktigt optimistisk: vad Bitcoin behöver göra för att återhämta sig
Enligt en pseudonym handlare som kallas „Byzantine General“ finns det tre viktiga makronivåer för Bitcoin.

De tre nivåerna finns på $ 10,700, $ 9,800 och $ 11,800, med $ 10,7k som presenterar en kortvarig spärr för BTC. Handlaren sa:

“10700 verkar vara en nyckelnivå. 9800 och 11800 är de närmaste 2 andra viktiga nivåerna. ”

Om Bitcoin på ett övertygande sätt tar tillbaka 10 700 dollar, skulle det Bitcoin Pro öka sannolikheten för en omprövning på 11 800 dollar till oktober. Ett nytt månatligt ljus skulle öppnas den 1 oktober och en prisökning med en öppen marknad skulle kunna inträffa.

Prisdiagrammet för Bitcoin med viktiga nivåer

Prisdiagrammet för Bitcoin med viktiga nivåer. Källa: Bysantinsk general

Men om BTC inte stannar över $ 10 700 skulle det förstärka chanserna att se $ 9 800. Det skulle också göra att $ 9600 CME-klyftan omprövas mycket troligt om BTC skulle avvisa $ 10 700.

Det kortsiktiga baisse scenariot
En annan pseudonym Bitcoin-handlare som kallas „Benjamin Blunts“ förutser att „vild avvisning“ orsakar en större korrigering.

Han sa att det nyligen avvisade Bitcoin på 10 950 dollar tappade en kritisk Fibonacci-nivå. I teknisk analys anses nivåer i Fibonacci-sekvensen vara viktiga områden för en potentiell trendåterföring.

Näringsidkaren sa att en nedgång under $ 10 000, eventuellt till supportområdet $ 9 600 till $ 9 800, kunde hända. Han sa:

”Som urverk, perfekt knackning på 0,78 för BTC och vild avvisning från den. förväntar mig en ny låg under 9,5k härifrån, men är kort ETH istället för att jag tror att den kommer att falla mer. gör inget misstag, det här är en tydlig nedströmsimo, tillbaka till främst stall igen. ”

Ovanpå den avvisande avvisningen, indikatorer på nätet och nätverksaktivitet signalerar kortvarig baisshet. Forskare vid Santiment sa att adressaktiviteten på Bitcoin blockchain har avtagit.

Antalet aktiva Bitcoin-adresser minskar

Antalet aktiva Bitcoin-adresser minskar. Källa: Santiment

Minskande fundamenta medan marknadssäkerheten intensifieras kan orsaka ökade försäljningspress. Forskarna sa:

”Varför fortsätter $ BTC att se avbrott inträffa när vi är nära $ 11 000? Vår DAA Divergence-modell indikerar att nätverket ser en allvarlig brist på adressaktivitet. Idag är den femte mest baisseartade produktionen under de senaste 6 månaderna. ”

Vanligtvis är indikatorer och mätvärden på kedjan medellånga till långsiktiga signaler, och de visar ofta inte exakt kortsiktiga prisutvecklingar. På kort sikt skulle priset på Bitcoin troligen bero på om det testar om 11 000 dollar eller riskerar att falla till de låga 10 000 dollar.

Andra analytiker ser dock ändå hausseartade tecken. Indikatorn för svårighets hash-band har till exempel signalerat en „köpzon“ för Bitcoin, som böjer det medelfristiga bullfallet för BTC.

Von admin