Een recente prijsexplosie in de Bitcoin-markt heeft zijn kosten opgedreven tot meer dan $ 52.000 per token, meer dan het dubbele van zijn dieptepunt in december 2020. De razendsnelle stijging van de cryptocurrency heeft ook zijn momentumindicatoren naar een overboughtgebied gestuurd, wat typisch neerkomt op een neerwaartse correctie op de middellange termijn.

Carl Runefelt, de populaire crypto YouTuber zei dat de BTC/USD wisselkoers met maar liefst 50 procent zou kunnen instorten vanaf de huidige niveaus. Kevin Svenson, een andere marktanalist, merkte op dat een correctie van meer dan 50 procent zou leiden tot bredere bearish bewegingen, uiteindelijk het einde van Bitcoin System aanhoudende bull-cyclus.

Desalniettemin waren beide analisten het erover eens dat de cryptocurrency een enorme neerwaartse beweging riskeert, ook al komt die na een topping out – bijvoorbeeld op het $ 70.000-niveau.

„Zou Bitcoin $70k kunnen krijgen en dan terugkeren naar $42k-$50k??? Ja, dat zou gezond zijn,“ twitterde de heer Svenson.

Lagere cap

Dave Hunter, de oprichter van FX Hunter Wealth-een platform voor handelseducatie, beweerde dat elke hoeveelheid neerwaartse correctie niet in staat zou zijn om Bitcoin onder $36.000 te duwen.

In een notitie gepubliceerd op TradingView.com, benadrukte de forex analist hogere accumulatie in de buurt van het genoemde prijsniveau door de rijkste 100 bitcoin wallet houders. Hij haalde bewijs aan van december 2018, toen de duik van Bitcoin naar bijna $3.100 samenviel met een piek in BTC-stortingen in de top wallets.

Het gebeurde opnieuw in maart 2020-wanneer BTC/USD crashte naar $ 3.858-het bewijs dat dips accumulators in hogere mate aantrokken.

„Hetzelfde gebeurt nu in februari 2021 met de gemiddelde prijs rond de $36.000,“ voegde Mr. Hunter toe. „Dat is [de] nieuwe institutionele steun. En, gebaseerd op de orderstroom, denk ik dat de prijs niet onder dit niveau zal gaan in deze bullish cyclus.“

Grotere adoptie Bitcoin

De analist liet zich leiden door een piek in bedrijfsinvesteringen in het gebied tussen de $30.000 en $40.000.

De Amerikaanse autofabrikant Tesla onthulde in zijn filings bij de Securities and Exchange Commission (SEC) dat het in januari 1,5 miljard dollar investeerde in Bitcoin. In dezelfde maand voegde ook MicroStrategy, een beursgenoteerd software-intelligentiebedrijf, voor $10 miljoen aan BTC toe aan zijn balansen tegen een gemiddelde koers van $33.810 per token.

„Ik zie het niet gebeuren met Musk, Saylor & GBTC die zoveel kopen,“ merkt Andrew Matthews op, directeur bij het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Niche Tax Solutions. „Hoe zal het aanbod de vraag in 2021 aanzienlijk overtreffen? Zonder een gecoördineerd verbod door meerdere grote overheden, zie ik niet eens een daling van 60-80% na deze bitcoin bull cycle. De tijd zal het leren.“

Bitcoin handelde op het moment van dit schrijven op $51.734. Mr. Hunts verwacht echter dat hij de 80.000 dollar zal bereiken.

Von admin